lauantai 19. marraskuuta 2016

Punanenhälytys

Uruguayssa tulee useasti oranssejahälytyksi ja välillä punasiahälytyksiäkin. Nää hälytykset on sää ilmotuksii. Tässä on kolme erilaista hälytys muotoa.

Vihreähälytys=ok sää, turvallista liikkua ulkona, kaikki hyvin
Oranssihälytys=sataa vettä(paljon), omalla riskillä ulos, ei tartte mennä kouluun
Punanenhälytys=myrskyjä, tornaadoja, ulos ei saa mennä, koulu suljettu

No yhtenä oranssihälytys päivänä menin kouluun koska sää ei ollu niin paha ja meillä oli vaan puolikas päivä kouluu. Osa tulee kouluun hälytys päivinä ja osa ei. Ne päivät on yleensä hauskoja ja rentoja koska ei oikeen opiskella, jutellaan, otetaan kuvii ja tehään mitä halutaan. No päivä oli tosi sateinen ja koska loppupäivän tunnit oli peruttu päästii koulusta tosi aikasin.
Host mama tuli hakeen mut ja sano et nyt on punanenhälytys ja et on tulossa tornaado just meijän departtamentin läpi ja parin muun. Autossa mama sano et pakkaa itelles parin päivän vaatteet mukaan et lähetään toiseen departtamenttiin (turvaan). Siinä vaiheessa tuli mieleen kaikkia tornaadon jättämiä kaupunki kuvia mitä näkee uutisissa. Kun päästiin kotiin, menin suoraan huoneeseeni ja pakkasin kaiken tärkeen mukaan. Lähettiin tosi nopeesti kotoo en ees kerinny syömäään lounasta. Mentiin mummon kotiin Tacuarembo nimiseen departtamenttiin. Koko matka sinne sato tosi kovaa et oli vaikee nähä eteeenpäin tiellä. Siinä kohtaa tuli vähän perhosiivatsaan et oikeestikko vois tornaado tulla ja tuhota meijän kaupungin. Onneks ei meijän kaupunkiin tullu paljoo vahinkoo. Meijän taloon ei tullu yhtään vahinkoo. Olin vähän kauhuissaan kun oltiin 3 päivää "paossa". Visiitti mummon kotiin oli kyl aika rento kokemus. Mummo asuu kyl täällä Duraznossa mut sillä on asunto Tacuaremossa, Paso de los Toros nimisessä kaupungissa. Uusia kokemuksia tulee jatkuvasti!!