torstai 3. marraskuuta 2016

San Gregorio de Polanco

Toissa pÀivÀn tulin takasin YFUn matkalta San Gregorio de Polancosta. Matka oli Tacuarembo nimiseen departtamenttiin joka on Duzanosta pohjoseen. Matka kesti joku kolmisen tuntii. San Gregorio on pikkunen kesÀkaupunki, joka on tunnettu isosta jÀrvestÀ, taideteoksistaan ja maalauksistaan.

                                               TĂ€ssĂ€ kuvia taiteesta San Gregoriossa








PĂ€ivĂ€ alko 7:40 kun bussi lĂ€hti Duraznosta San Gregorioon. Kun pÀÀstiin bussiin toisen vaihtarin kaa meitĂ€ ootti puoli bussillinen muita vaihtareita. Matka kesti lĂ€hemmĂ€s 3 tuntii. Kun pÀÀstiin perille osa osti paluumatka liput ja muut jonotti vessaan😂😂. Sit lĂ€hettiin kohti mökkejĂ€ jossa asuttais. NeljĂ€ tai viis mahtu aina samaan mökkiin. MökeissĂ€ oli keittiöt, vessat, ylĂ€-ja alakerta, ruokavĂ€lineet.

Ekana pÀivÀnÀ kierreltiin vÀhÀn kaupunkia ja otettin paljon turisti kuvia, valmisteltiin lounas mökeissÀ ja mentiin rannalle. Rannalla menin uimaan parin muun vaihtarin kaa ja pelailtiin uruguaylasia rantapelejÀ muiden kaa. Illalla kaikki osallistu ruuan tekemiseen. Valmistettiin pasta bologneesee.

Tokana pivÀnÀ oli herÀtys yheksÀltÀ ja meille tuotiin aamupala tarvikkeet mökkeihin, ruuan jÀlkeen meillÀ oli vapaaehtoisten tekemÀ aktiviteetti nimeltÀ "Mission imposible" eli saatiin paljon tehtÀvii ja aikaa oli 45min. TehtÀviin kuulu esim. keksikÀÀ laulu, 10 syytÀ miks tulitte Uruguayhin, piirtÀkÀÀ kaikkien jalat paperille, antakaa kaikille tatuointi ja tehkÀÀ musiikkivideo. Sen jÀlkeen oli vapaa-aikaa ja kuulustella muiden vaihtareiden arkielÀmÀstÀ. Sit lÀhettiin kauppaan valitseen mitÀ syötÀis. JokapÀivÀ pÀÀdyttiin tekeen erilaisia ruokaisia salaatteja. Lounaan jÀlkeen kerÀÀnnyttiin taas ja jutustelu jatku espanjaks ja enkuks. Myöhemmin lÀhettiin rannalle ja oltii siellÀ tosi myöhÀÀn. Auringonlaskut oli upeita ja aurinko laski tosi nopeesti. Tokana iltana taas tehtiin ruokaa yhessÀ. MeillÀ oli "asadoa"(lihaa) ja salaattia. Ilalla porukka jakaantui, osa meni sisÀlle pelaileen ja osa jÀi ulos takan eteen ja kuuntelee yhtÀ vaihtarii kun se soitti ukulelee ja jutteleen.

Kolmantena pĂ€ivĂ€nĂ€ herĂ€tys oli taas ysiltĂ€ ja aamupalan jĂ€lkeen oli toinen aktiviteetti stereotyyppisistĂ€ tilanteista host perheissĂ€ ja muita tehtĂ€viĂ€ host perheistĂ€. Sitten lĂ€hettiin taas ruokakauppaan ostaan ruokaa. Lounaan jĂ€lkeen oli paljon vapaa-aikaa ja juttujen taso nousin mun kavereiden kaa kyll aika korkeelle. Ton matkan aikana sain kyll paljon uusia kavereita. Sit mentiin rannalle ja siellĂ€ juteltiin vapaaehtosten kanssa eri maiden YFU toimomnnsta ja matkaista jota tuleen tulevaisuudessa. Rannalta lĂ€hettiin ennen neljÀÀ ja bussi lĂ€hti takasin pĂ€in duraznoo viiden maissa.  Kaiken kaikkiaan matka oli kiva "get together" ja ohjelma oli aika rentoo.





                                                    Onkohan varmasti kaikille tarpeeks ruokaa?!

                                      Kun lounasta jÀÀ yli ja haluut ottaa rannalle mukaan. 

                                                        1. Leikkaa 6l vesipullo puoliks
                                                        2. Laita hedelmĂ€salaatti sinne
                                                        3. Ota haarukoita mukaan
                                                        4. PistĂ€ ylĂ€osa kanneks