maanantai 23. tammikuuta 2017

Rocha

Mentiin vaihtarikaverin synttäreille yhteen departtamentiin nimeltä Rocha. Matka sinne oli ehkä joku 6-7h kun busseilla mentiin kaveriporukan kaa. Meillä oli mukava viikonloppu yhessä, mut hyvästejä ei kyll oo kiva toivotella kavereille kun ei tiiä koska näkee seuraavan kerran ja kun vaan haluis et tää vaihtovuos vaan jatkuis ja jatkuis ikuisesti. Matkalla päästiin näkeen vähän La Palomaa ja La Pedreran iltaelämää sekä rantoja että merta. Matkan aikana kerkesin näkeen vähän nuita suomalaisia vaihtareita, kuten Martan joka on AFS vaihtari ja Helenen toisen YFU vaihtarin.

                                                              6.1

Alotettiin matka Rochan, Costa Azuliin/ La Palomaan Duraznon bussiterminaalista viiden kuuden aikoihin aamuyöstä. Matkattin eka Montevideoon, josta jatkettiin pari tuntii myöhemmin bussiin Rochaan päin. Rochassa oltiin joskus 13:30 aikoihin ja kun päästiin meijän vaihtarikaverin kesäkotiin meille oli kunnon lounas valmistettu. Lounaan jälkeen muu perhe meni nukkuun päikkäreitä kuten melki kaikkia muut uruguaylaiset. Päivän kuumimmat tunnit nukutaan tai ollaan varjossa maten juoman seurana. Viiden aikoihin iltapäivästä lähettiin rannalle ja siellä vietettiin loppuiltapäivä.



Martta ja Helene💗


Illalla mentiin La Paloman keskustaan ja yhteen taidenäyttelyyn. Sieltä jatketiin matkaa Rochan kuuluisille käsityömessuille, jotka on joka ilta kesäsin. Siellä syötiin tollatteita taikinaan sekotettuna olevaa merilevää jotka oli uppopaistettuja. Oli tosi hyvii!! 




7.1

Tokana päivänä herättiin myöhään ja iltapäiväkin suju mukavasti rannalla jutellen. Illalliselle keräänty synttärisankarin perhettä ja kavereita.  Ja sen jälkeen me vaihtarit alettin valmistautuun juhlimaan. Juhlimaan mentiin La Pedrera nimiseen kaupunkiin joka on kesäsin täynnä juhlia ja nuorisoo. Se on kesäkaupunki jonka pääkatu on ku iso juhlakatu öisin. Sinne mentiin busseilla mut meijän täyty ootella tunti bussipysäkillä koska kaikki bussit sinne oli täynnä. Aika bussipysäkillä suju hyvin kuvia ottaessa ja laulaen reggaetonia ja cumbiaa. Kun vihdoin päästiin La Pedreraan juhlakatu oli loisteessaan!!


Bussipysäkki kuvaa ja onnellisia vaihtareita





 Aamulla seittemän aikoihin alettiin ettiä osaa meijän vaihtariporukasta jotka oli häviny yhessä vaiheessa yötä.😂😂Kun oltiin löydetty kaikki alettiin odottaan busseja ja oli aikaa otella lisää kuvia. Mentiin rannalle jossa oltiin YFUn leirillä La Pedrerassa koska aikaa oli tuhlattavaks. Kun bussit alko taas kulkeen 8 aikoihin aamulla ne oli täynnä ja kaikki oltiin väsyneitä. Sit alettiin miettiin et kuinkas palattais meijän vaihtarikaverin kesäkotiin koska kaikki bussit oli täynnä ja varmaan pitäis ootella pari tuntii ennenku seuraavat vapaat bussit tulis. Meijän ratkaisu oli ostaa churroja. Taikinaa joka on uppopaistettua ja sokerilla kuorrutettua. Oli kyll niin hyviä et ne katos nopeesti. 


Joku ehdotti et alettais käveleen La Palomaan ja ettei matka olis pitkä sinne. Kaikki väsyneitä ja valmiita nukkuun päätettiin yrittää tätä vaihtoehtoo koska ei hirveesti parempiikaan ollu. Koska kaikki bussit ja taksit oli täynnä. Aateltiin et tässä olis hauska vaihtari kokemus kyll kerrottavaks perheille, valtatien vieressä käveleminen aamu yheksän aikoihin.😂😂 Aateltiin ettei La Palomaan La Pedrerasta olis kun ehkä 2-3km kävelyy. Meitä oli 7vaihtarii ja kolme uruguylaista host veljee kävelemässä La Palomaan päin kun huomattin et sinne olis 9 km kävelyy. No ilman vaihtoehtoja alettiin käveleen sinne päin, jonkun aikaa kun oltiin kävelty valtatien vieressä  huomattiin bussi ja alettiin juokseen niin lujaa sen luo. Onneks bussi ei ollu täysin täynnä ja päästiin sisään. 

8.1

Herättin joskus 16-17 aikoihin ja keräännyttin kirjotteleen kahen vaihtarin uruguaynlippuihin, koska ne on vaan puolen vuoden vaihdossa. Sen jälkeen pakattin tavarat ja suunnattiin La Paloman keskustaa syömään pitsaa ja kierteleen viimestä kertaa käsityömessuilla. Messuilla oltiin mate juoman kanssa ja kävästiin nopeesti viä jäätelöllä. Hyvästejen sanominen oli vaikeeta ja itkutäytteistä.